HTML

Friss topikok

Címkék

ágoston andrás (1) aláírásgyűjtés (1) autonómia (1) bársonyforradalom (1) blog (1) bodó barna (1) böjte atya (1) boris tadić (1) civilek (1) civil szféra (1) délvidék (1) dos (1) DP (2) eredmények (3) erkölcs (1) etika (1) EU (1) fiatalok (1) fizika (1) kampánybusz (1) kampányidőszak (1) keresztény értékek (2) kisebbség (5) kisértékű lopás (1) kommunikációs eszközök (1) korrupció (1) közintézmények (1) közügyek (1) kurucz etelka (12) ljubica kiselički (1) Magyarország (1) magyarság (4) magyar érdekvédelem (1) magyar fordulat (1) magyar nemzet (1) magyar sajtó (1) május 6 (5) március 15 (3) megmaradás (2) miskolczi józsef (11) MNT (6) mnt (1) moldova györgy (1) munkahelyek (1) nemzeti hovatartozás (1) nemzeti öntudat (1) nemzeti tanácsokról szóló törvény (1) nukleáris intézet (1) Oliver Dulić (1) oliver dulić (1) önállóság (1) orbán viktor (1) pártpolitika (1) párttagság (1) petőfi-szobor (1) polgármesterjelölt (1) politika (3) politikusok (1) politikusok tízparancsolata (1) sárga pogácsa (1) saša vučinić (1) siker (1) szabadka (4) szabadságvágy (2) szavazás (1) Szerbia (1) szerbia (1) szeretet (1) szlogen (1) szobor (1) tagjelölti státus (1) tagjelölt státusz (1) testvériség-egység (1) tito (1) tömegközlekedés (1) törvények (1) tűzesetek (1) tűzoltók (1) újság (1) ünnep (1) útvonaltervező (1) vajdaság (5) vajdasági klub (1) vajdasági konvenció (1) vajdasági magyarság (6) vajdasági magyar közösség (1) választási kampány (1) választások (16) válaztások (1) vanger lászló (11) Vinča (1) vízművek (1) VMSZ (8) zeitgeist (1) zsoldos ferenc (9) Đinđić-tér (1) Címkefelhő

A magyar lelki- és érték-forradalom – A Magyarország körül zajló nemzetközi politikai hullámokról

2012.03.21. 18:23 Zsoldos Ferenc

zaszlo.jpgElmúlt a nemzeti ünnepünk, soha nem látott számú és látogatottságú március 15-ei rendezvényünk volt. Pedig bennünket, délvidéki magyarokat a testvériség–egység ködös ígérete és a titói jólét élvezete igencsak megrontott nemzeti érzésünkben, s csak a 90-es évek brutális háborúi kényszerítettek a „Csipkerózsika” álmunkból való felébredésre. Nemzeti érzés tekintetében sajnos végig előttünk állt a többi határon túli magyar régió, azonban épp a legfrissebb társadalomtudományi kutatások mutatták azt ki, hogy jelenleg mi vagyunk a legbizakodóbb, nemzeti szempontból legerősebb identitású, határon kívül élő magyar nemzettest. Ez hihetetlen nagy dolog, s persze sok mindennel összefügg, de biztos, hogy része van benne a VMSZ politikai nyitásának, az MNT szakmai sikerének is.

Most azonban nem erről, hanem a Magyarország körül zajló nemzetközi politikai hullámokról kívánok írni.

Az elmúlt hónapokban a legnagyobb nyugati lapok címoldalain is többször megjelentek Magyarországról szóló cikkek, ami jelzi, hogy egyre inkább figyelnek az országra. Sajnos ezen írások többsége jelenleg még negatív hangvételű volt, de persze mindennek megvan az oka is.

A legfőbb ok az, hogy Magyarországon jelenleg egy példa nélküli lelki-, illetve (Klenanc Miklós szavaival élve) érték-forradalom zajlik.

Ami azért nagyszerű dolog, mert e kis nép még sem tört meg az elmúlt száz év hihetetlen sorscsapásai alatt, s hallatlan életerejét jelzi, hogy a világot ismételten meglepte egy újabb „szabadságharcával”. Csak jelenleg a harc már nem fegyverek, hanem leminősítések, gazdasági megszorítások, EU-s alapok megvonása ellen zajlik. De a magyarság ősi szabadságvágya ismételten felszínre tört, s ráadásul az egész érték-forralom élére maga a magyar kormány állt, annak is történelmi léptékű államférfijával, Orbán Viktorral.

Magyarország célja egy erős, a saját népének érdekét néző, közösségileg elkötelezett nemzetállamnak a kiépítése, ami egyszerre nagyon sok nemzetközi tényezőnek szúrja a szemét.

  • Egyrészt a pénzügyi szektornak és a multinacionális cégeknek, amelyeket különösen érzékenyen érintett a gazdasági válság miatt rájuk kirótt különadók bevezetése.
  • De zavarja ez az Európai Unió integratív szemléletű szerveit is, különösen az Európai Bizottságot, amelynek célja egy egyre inkább központosított Európa létrehozatala, nem pedig az egyes nemzetállamok megerősítése.
  • Az EU-n belül egyre inkább dominánssá váló Németország és Franciaország sem veszi igazán jó néven az esetleges kelet-európai „kistigrisek” megjelenését.
  • S persze a háttérben szuperhatalomként ott van az USA is, amely mint a liberális egyéni szabadságjogok tradicionális őre, ellene van mindenféle kollektív irányba való elmozdulásnak, nemzetállami megerősödésnek.

Fel van tehát rendesen adva a lecke, igazán testhez álló feladatot kapott ismét a magyarság. S amivel nem tud mit kezdeni a világ, az a hihetetlen tömeges kiállás az új értékek mellett. Több tiltakozó megmozduláson is emberek százezrei jelentek meg, s próbáltak megálljt parancsolni a világban zajló, Magyarország ellenes folyamatoknak.

S nem véletlenül teszik ezt, hiszen e kérdésben nem csak egy ország függetlenségéről van szó, hanem az egyes emberek életére is komoly befolyással van e küzdelem.

A kérdés ugyanis az, hogy megmaradunk-e érző, másokért felelősséget vállaló, közösségért elkötelezett nagybetűs embereknek, vagy bedarálnak bennünket, s lelketlen, elidegenedett, csak a materiális világot hajszoló fogyasztókká alakulunk át. Ami magával hozza a családunkban lévő harmónia megbomlását, életünk kiüresedését, környezetünk elembertelenedését is.

Bár ismételten hatalmas erők vannak jelen a kis magyar „szabadságharc” egén, ennek ellenére ezúttal is győzhetünk, ha összetartunk, kitartunk, s hiszünk egymásban, közösségünkben, nemzetünkben.

komment · 6 trackback

Címkék: magyarság szabadságvágy Magyarország VMSZ zsoldos ferenc MNT

A bejegyzés trackback címe:

https://civilkurazsi.blog.hu/api/trackback/id/tr464330203

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.23. 08:49:43

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Trackback: Kétezer lengyel statiszta-tüntetőt rendelt a kormány március 15-re 2012.03.22. 08:14:33

Az Orbán-kormány Lengyelországból rendelt kormánypárti tüntetőket a március 15-i állami ünnepségekre. A jelentkezők utaztatását a Gazeta Polska szervezi, felhívásában különvonatról, olcsó szállásról és jelképes összegű költségekről ír, a tüntetések sze...

Trackback: A közmunkásokat meglopja az állam 2012.03.22. 08:08:33

Ami ma Magyarországon a közmunkásokkal történik, az a munkaképes korú, dolgozni akaró, ám állást nem találó emberek tudatos megalázása és kifosztása. Ma egy közmunkás 47.000 Ft-ért dolgozik havonta. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint ez ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.03.22. 08:07:06

Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám mind MSZMP-s, mind “demokrata” múltja alatt jó pénzt kapott...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.03.22. 08:04:52

  Mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegmanipuláció trükkjeit ügyesen alkalmazza. Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve sze...

Trackback: Ilyenek vagyunk? Tényleg? 2012.03.22. 02:28:37

Milyenek vagyunk, mi magyarok? Ha kívülről látnak minket, vajon szimpatikus országnak a szimpatikus népe vagyunk, csikós, gulyás, gyógyfürdő, vagy csak egy - enyhén szólva - érdekes kis nép valahol Európa perifériáján, ahol szabad a pálinka- és sörfő...
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása