HTML

Friss topikok

Címkék

ágoston andrás (1) aláírásgyűjtés (1) autonómia (1) bársonyforradalom (1) blog (1) bodó barna (1) böjte atya (1) boris tadić (1) civilek (1) civil szféra (1) délvidék (1) dos (1) DP (2) eredmények (3) erkölcs (1) etika (1) EU (1) fiatalok (1) fizika (1) kampánybusz (1) kampányidőszak (1) keresztény értékek (2) kisebbség (5) kisértékű lopás (1) kommunikációs eszközök (1) korrupció (1) közintézmények (1) közügyek (1) kurucz etelka (12) ljubica kiselički (1) Magyarország (1) magyarság (4) magyar érdekvédelem (1) magyar fordulat (1) magyar nemzet (1) magyar sajtó (1) május 6 (5) március 15 (3) megmaradás (2) miskolczi józsef (11) mnt (1) MNT (6) moldova györgy (1) munkahelyek (1) nemzeti hovatartozás (1) nemzeti öntudat (1) nemzeti tanácsokról szóló törvény (1) nukleáris intézet (1) Oliver Dulić (1) oliver dulić (1) önállóság (1) orbán viktor (1) pártpolitika (1) párttagság (1) petőfi-szobor (1) polgármesterjelölt (1) politika (3) politikusok (1) politikusok tízparancsolata (1) sárga pogácsa (1) saša vučinić (1) siker (1) szabadka (4) szabadságvágy (2) szavazás (1) szerbia (1) Szerbia (1) szeretet (1) szlogen (1) szobor (1) tagjelölti státus (1) tagjelölt státusz (1) testvériség-egység (1) tito (1) tömegközlekedés (1) törvények (1) tűzesetek (1) tűzoltók (1) újság (1) ünnep (1) útvonaltervező (1) vajdaság (5) vajdasági klub (1) vajdasági konvenció (1) vajdasági magyarság (6) vajdasági magyar közösség (1) választási kampány (1) választások (16) válaztások (1) vanger lászló (11) Vinča (1) vízművek (1) VMSZ (8) zeitgeist (1) zsoldos ferenc (9) Đinđić-tér (1) Címkefelhő

Az én olvasatomban

2012.02.24. 22:50 Kurucz Etelka

A minap azt mondja a szomszédasszonyom, olvasta a Szabadkai Magyar Hírlapot és dühében a szemétbe dobta, mert még arra sem tartja érdemesnek, hogy begyújtson vele. Kérdezem tőle, mi bőszítette fel ennyire. Mondja, legszívesebben megrázná azokat a politikusokat, akik hülyének nézik többek között őt is. Kérdi, miféle ember és miféle magyar az, aki csak szidni, pocskondiázni tud mást, miközben semmit nem tesz le az asztalra, sőt keresztbe tesz, ha csak tud. És már sorolja is: miféle értékelése az az MNT munkájának a Liga vagy a DP-Humentis részéről, amely kizárólag kritizálja, mégpedig politikai szempontból a Tanácsot? Arról meg bölcsen hallgatnak, hogy ők például részt vettek-e a beiskolázási kampányban vagy az ösztöndíjprogram megvalósításában? Mondja: miféle dolog ezt nem megemlíteni? Hogy lehet egyoldalúan így kiragadni részleteket az egészből? Mi mellett és ki ellen nyilatkoznak?!   

Hát igen, felettébb tanulságos olvasni, hallgatni a nem magyar pártokban vagy a magyar törpepártokban serénykedők értékeléseit mindarról, ami a magyar közösségen belül történik. Mintha az ember nem tudná, ki kötött például balkézről koalíciót a Demokrata Párttal... Aki szabadkai, jól tudja. És rögtön felmerül a kérdés: a hír Temerinig nem jutott el? Vagy ha igen, akkor ez tényleg nem balkézre kötött koalíció? Mármint a VMDP és a DP ténykedése Szabadkán? Ez belefér a programpárt elveibe?! Vagy a VMDK történetébe az, hogy miután meg akarta fúrni az MNT ösztöndíjprogramját, most Adán a könyvtárat húzná vissza, ameddig csak bírja? Vajon Csonka Áron egyedül eldöntheti azt, hogy az MNT társalapítója lehet-e ennek az intézménynek? Magyarnak nem adjuk a könyvtárat, a magyar ösztöndíj meg bárkié lehet?! Vagy hol állja meg helyét az a kijelentés, amit Rácz Szabó tett: hatalmi pozícióból, a községi képviselő-testület elnökeként a Magyar Polgári Szövetség elnöke dönthet, de ha a VMSZ teszi ugyanezt, az már rátenyerelés? Ugyanakkor ilyen pozícióból felvetheti-e, hogy a törvényt csak akkor tartsunk be, alkalmazzunk, ha az neki személy szerint is megfelelő? Mivel a nemzeti tanácsi neki nem jó, ezért azt lehet semmibe venni. Ha több hatalomhoz jutott volna az MNT-ben, akkor is ezt tenné? Vagy lemondana azokról a hatáskörökről, ami az MNT-nek a törvény szerint jár, ugyanakkor képviselő-testületi elnökként ragaszkodik a saját és az önkormányzat felhatalmazásaihoz? Hol itt a magyar érdek képviselete? Az MRM meg politikai poénszerzésből úgy „segítene” a meglopott csantavérieknek, hogy közben semmi felelősséget nem vállal azért, ha az általa kezdeményezett, kiképzett és működtetett „civil őrjáratozás” közben valamilyen incidens történik? Milyen fordulatot hozhat a vajdasági magyarok életében ennek a négy pártnak az összeállása? Magyar érdekvédelmet? A balkézre kötött koalíciót saját maga gyártó pártelnök, a törvényt semmibe vevő, a magyart feljelentgető és a felelősséget nem vállaló pártelnökök koalíciója. Vagy a magyarságért soha fel nem szólaló, sőt nyíltan ellene szavazó belgrádi központú pártokban tevékenykedő magyaroktól mit várhatunk? Néhány orvosi ellenőrzést, vérnyomásmérést, egy-két aszfaltozott utcát esetleg. Azt is kampányban. Meg Szabadkai Magyar Hírlapot, ingyen, a postaládánkban.

Címkék: mnt magyar érdekvédelem kurucz etelka

A bejegyzés trackback címe:

https://civilkurazsi.blog.hu/api/trackback/id/tr554192897